If it is now 5:00 AM, then what time will it be in 100 hours?

9:00 AM
9:00 PM
3:00 AM
3:00 PM

**
This section requires Javascript.
**

You are seeing this because something didn't load right. We suggest you, (a) try
refreshing the page, (b) enabling javascript if it is disabled on your browser and,
finally, (c)
loading the
non-javascript version of this page
. We're sorry about the hassle.

I did the same thing. I happen to have memorized the fact that 96 hours represents four days, so I just added four more hours and got 9:00AM. Taking advantage of the fact that the time cycled back to 5:00AM every 24 hours and that no real change could take place until the end when there weren't enough hours left for it to cycle back to the starting position. It's like when you work with a circle and you're given an angle that's over 360 degrees, only much easier because you're dealing with a more familiar unit and smaller numbers.

Jeremy Andrews
- 5 years, 8 months ago

Did the same thing

Sonal Singh
- 5 years, 9 months ago

did the same thing.

Joseph Garde`
- 5 years, 8 months ago

Did the same thing.Thanks for the solution.

Rama Devi
- 5 years, 9 months ago

We know that:

$100 \equiv 4$ $\text{mod}$ $24$

Therefore, the times 100 hours later is: $5:00+4:00=\boxed{9:00 AM }$

16 Helpful
0 Interesting
0 Brilliant
0 Confused

6 Helpful
0 Interesting
0 Brilliant
0 Confused

That is actually what I did to figure it out.

Alexis Kelley
- 5 years, 9 months ago

1 Helpful
0 Interesting
0 Brilliant
0 Confused

1 Helpful
0 Interesting
0 Brilliant
0 Confused

1 Helpful
0 Interesting
0 Brilliant
0 Confused

100/12= 8.33 12 is half of 24(a day) so 4.33 days 4 hours from 5 is 9 then process of elimination

0 Helpful
0 Interesting
0 Brilliant
0 Confused

0 Helpful
0 Interesting
0 Brilliant
0 Confused

After 4 days itwill show 5wm ie after 96hrs. 4hrs left so 9am.

0 Helpful
0 Interesting
0 Brilliant
0 Confused

0 Helpful
0 Interesting
0 Brilliant
0 Confused

0 Helpful
0 Interesting
0 Brilliant
0 Confused

100 = 24×4 +4. So 4 Days and 4 Hours later. 4 hours after 5:00 AM is 9:00 AM

0 Helpful
0 Interesting
0 Brilliant
0 Confused

0 Helpful
0 Interesting
0 Brilliant
0 Confused

Since 100=8*12=96+4=100,96 hrs the time could be 5 .00A.m then by adding 4 hrs we get 9.00a.m.

0 Helpful
0 Interesting
0 Brilliant
0 Confused

0 Helpful
0 Interesting
0 Brilliant
0 Confused

100hours:24h =4 days but we have four hours remaining if we add 5:00 AM +HOURS WE GET 9:00AN

0 Helpful
0 Interesting
0 Brilliant
0 Confused

24/100=4, +4hours 5:00am+4=9:00am

0 Helpful
0 Interesting
0 Brilliant
0 Confused

0 Helpful
0 Interesting
0 Brilliant
0 Confused

0 Helpful
0 Interesting
0 Brilliant
0 Confused

0 Helpful
0 Interesting
0 Brilliant
0 Confused

0 Helpful
0 Interesting
0 Brilliant
0 Confused

100((24+24+24+24)+4) ----------->5AM+4Hours=9AM

0 Helpful
0 Interesting
0 Brilliant
0 Confused

We know that the day is 24 hours, so 100 hours = 96 hours with 4 days + 4

So the time will be 5:00 + 4:00 = 9:00 AM

0 Helpful
0 Interesting
0 Brilliant
0 Confused

Another way to look at it:

If it's 5am that means there are 19 hrs remaining to complete the 24hrs cycle. So that leaves you adding 19 + (24*3) = 91 thus knowing it is 9 am

0 Helpful
0 Interesting
0 Brilliant
0 Confused

After 96 hours it'll be 5 am again just add 4 to it

0 Helpful
0 Interesting
0 Brilliant
0 Confused

0 Helpful
0 Interesting
0 Brilliant
0 Confused

0 Helpful
0 Interesting
0 Brilliant
0 Confused

100 hours / 24 = [whatever the number] with a remainder of 4

So 5:00 + 4:00 = 9:00

0 Helpful
0 Interesting
0 Brilliant
0 Confused

12*8=96 96/2=48 there are 48 days and 4 hours in 100 hrs therefore 5+4=10 therefore it's 9 AM

0 Helpful
0 Interesting
0 Brilliant
0 Confused

100 hours leading to 48 days? Are you sure?

Achille 'Gilles'
- 5 years, 9 months ago

i think you have made a mistake that 100 hours equal 48 days and 4 hours. It's just 4 days and 4 hours

Lê Triết
- 5 years, 9 months ago

100÷12=8. Remainder =4. 5AM+4=9AM

0 Helpful
0 Interesting
0 Brilliant
0 Confused

Remainder of 100/24 is 4.

So 5AM+4 hours is 9AM

0 Helpful
0 Interesting
0 Brilliant
0 Confused

×

Problem Loading...

Note Loading...

Set Loading...

Relevant wiki: Modular Arithmetic - AdditionSince $100 = 24 \times 4 + 4$ , so 100 hours would be 4 days and 4 hours later.

4 hours after 5:00 AM would be 9:00 AM.